marți, 9 decembrie 2008

Ciorba ucraineana de legume

supã de oase*­ 1 l sau 1 l apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã
morcovi ­ 150 g
ceapã ­ 100 g cartofi ­ 300 g
sfeclã roºie ­ 200 g ardei gras ­ 100 g
þelinã rãdãcinã ­ 100 g varzã albã ­ 200 g
roºii proaspete ­ 300 g ulei ­ 50 ml
smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
lãmâie sau sare de lãmâie dupã gust sare dupã gust
Ceapa se taie, se curãþã ºi se taie mãrunt. Sfecla, ardeii, þelina ºi morcovii se
curãþã, se spalã ºi se taie fâºii subþiri. Varza se curãþã, se spalã ºi se taie fâºii.
Cartofii se spalã, se curãþã de coajã, se spalã din nou ºi se taie cuburi. Roºiile se
curãþã, se spalã ºi se taie felii. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Supa de oase sau apa se fierbe împreunã cu varza, morcovii, þelina, ceapa,
sfecla roºie, cartofii ºi ardeii înãbuºite în ulei. Când legumele sunt fierte se adaugã
roºii, suc de lãmâie, sare ºi jumãtate din pãtrunjelul verde ºi se fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde ºi smântânã deasupra.

Niciun comentariu: