vineri, 5 decembrie 2008

Ciuberci cu carne

Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete
­ 300 g carne tocatã de vitã sau ­ porc
150 gceapã ­
50 ml ulei
1 legãturãmãrar verde ­
100 g caºcaval ­
­ 50 g smântânã
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Ciupercile se curãþã ºi se spalã. Cozile de ciuperci se toacã mãrunt. Ceapa
se curãþã ºi se dã prin maºina de tocat cu sitã finã. Mãrarul se spalã ºi se dã prin
maºina de tocat cu sitã finã. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Carnea
tocatã se amestecã cu cozile de ciuperci, ceapa, mãrarul, sarea, piperul ºi se cãlesc
în 50 ml ulei. Ciupercile se aºeazã pe o tavã unsã cu ulei ºi se umplu cu aceastã
compoziþie. Deasupra, se presarã caºcavalul ras, apoi tava se introduce la cuptor
unde se lasã 35­-40 de minute la foc potrivit. Spre sfârºitul coacerii, ciupercile se
stropesc cu smântânã.
Se servesc calde sau reci.

Niciun comentariu: