duminică, 28 decembrie 2008

Ciulama de pui cu mamaliguta

Ingrediente:
700 g carne de pui
50 ml ulei
­50 g margarinã/unt
150 g fãinã
50 g morcovi
50 g þelinã rãdãcinã
50 g ceapã
sare dupã gust
­1 kg mãmãliguþã pripitã
2 cuburi MAGGI de gãinã

Mod de preparare:
Puiul se curãþã, se trece prin flacãrã si se spalã. Morcovii, þelina si ceapa se
curãþã, se spalã si se cresteazã. Fãina se cerne. Puiul se pune la fiert în apã rece cu
sare, se spumeazã, se adaugã morcovi, ceapã, þelinã, cuburile MAGGI si se fierb
în continuare cca 15 minute. Dupã ce a fiert, supa se strecoarã. Carnea se scoate
separat, se porþioneazã, se þine la cald în puþinã supã. Fãina se dizolvã în 150 g
supã rãcitã, se adaugã ulei încãlzit si se amestecã bine pentru a nu face cocoloase.
Se adaugã treptat supa caldã, pânã se obþine consistenþa de ciulama. Deasupra se
adaugã bucãþi mici de margarinã sau unt, pentru a nu se face crustã. Carnea
porþionatã se pune în ciulama.
Se serveste caldã, cu mãmãliguþã.

Niciun comentariu: