vineri, 5 decembrie 2008

Ciuperci cu carne de pasare

Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete
400 g carne de pui sau curcan
­ 150 g ceapã ­
100 ml ulei
­ 1 legãturã mãrar ­
1 legãturã pãtrunjel
100 g caºcaval
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Ciupercile proaspete se curãþã ºi se spalã. Cozile de ciuperci se toacã mãrunt.
Carnea de pui sau curcan (piept sau pulpã) se spalã ºi se dã prin maºina de tocat
cu sitã finã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se dã prin maºina de tocat cu sitã finã.
Mãrarul se spalã ºi se toacã mãrunt. Pãtrunjelul se spalã ºi se toacã mãrunt.
Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Cozile de ciuperci, împreunã cu carneade pasãre, ceapa, sarea, piperul, mãrarul ºi pãtrunjelul, se cãlesc puþin în 100 ml
ulei. Într­o tavã unsã cu ulei se aºeazã ciupercile, care se umplu cu aceastã
compoziþie ºi se introduc la cuptor pentru cca 35­40 minute. Când sunt aproape
gata, se presarã caºcavalul ras ºi se mai lasã 5 minute.
Se servesc reci sau calde.

Niciun comentariu: