joi, 11 decembrie 2008

Ciuperci cu smantana

ciuperci proaspete/conservã ­ 500 g/250 g
smântânã ­ 150 g margarinã/ unt ­ 100 g
fãinã ­ 100 g lapte ­ 750 ml
1 cub MAGGI de ciuperci sare dupã gust
Ciupercile proaspete se spalã în mai multe ape ºi se taie lame. (Ciupercile
conservã se scurg de lichid, se spalã sub jet de apã rece ºi se taie lame). Fãina se
cerne. Ciupercile se înãbuºã în 50 g margarinã (sau unt). Fãina dizolvatã în 150
ml lapte se adaugã în 50 g margarinã topitã ºi se fierbe, amestecându­se continuu
pentru a nu se forma aglomerãri. În acest sos se adaugã restul de lapte, ciuperci,
smântânã, cubul MAGGI, sare ºi se continuã fierberea încã cca 8 minute.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: