duminică, 28 decembrie 2008

Clatite umplute cu carne de pui

Ingrediente:
­400 g carne de pui
250 g fãinã ­
400 ml lapte
3 ouã
50 ml ulei
50g unt
­50 g cascaval
­150 g smântânã
­1 legãturã pãtrunjel verde
sare si piper dupã gust
Carnea de pui se spalã si se porþioneazã. Ouãle se spalã sub jet de apã rece.
Cascavalul se curãþã de coajã si se rade. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se
curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Carnea de pui se fierbe în apã cu sare; se
spumeazã. Dupã ce a fiert, carnea se rãceste si se dã prin masina de tocat. Din
fãinã, lapte, 2 ouã si sare se preparã compoziþia de clãtite. Se pregãtesc foile de
clãtite într-o tigaie cu ulei încins. Carnea de pui se amestecã cu ou, sare, piper,
pãtrunjel verde si 50 g smântânã. Cu aceastã compoziþie se umplu foile de clãtite
si se ruleazã. Clãtitele se aseazã în tavã, se stropesc cu unt, se presarã cascaval
ras deasupra si se gratineazã la cuptor 10 minute, la foc iute. Se serveste cald, cu
smântânã deasupra.

Niciun comentariu: