joi, 11 decembrie 2008

Conopida cu smantana

conopidã ­ 1,5 kg fãinã ­ 50 g
ceapã ­ 100 g smântânã ­ 100 g
unturã/ulei ­ 50 g (ml) pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
1/2 cub MAGGI de gãinã sare dupã gust
Conopida se curãþã de cotoare ºi frunze, se spalã, se þine în apã rece cu sare.
Ceapa ºi pãtrunjelul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Fãina se cerne. Conopida
se fierbe în apã cu sare ºi jumãtatea de cub MAGGI, se scurge de apã ºi se rãceºte.
Ceapa se înãbuºã în unturã sau ulei ºi 50 ml apã. Se adaugã fãinã dizolvatã în 50
ml apã rece, conopida ºi se fierb 10 minute. Spre sfârºitul fierberii, se adaugã
smântânã, sare ºi se continuã fierberea încã 5 minute.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: