joi, 11 decembrie 2008

Conopida gratinata cu ciuperci

ciuperci proaspete/conservã ­ 250 g/125 g
conopidã ­ 1,250 kg margarinã ­ 120 g
fãinã ­ 100 g lapte ­ 200 ml
ouã ­ 2 bucãþi caºcaval ­ 50 g
2 cuburi MAGGI de ciuperci sare ºi piper dupã gust
Conopida se curãþã de cotoare ºi frunze, se spalã ºi se þine în apã rece cu
sare, dupã care se fierbe. Fãina se cerne. Ouãle se spalã sub jet de apã rece.
Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã
ºi se taie lame. (Ciupercile conservate se scurg de lichid, se spalã sub jet de apã
rece ºi se taie lame). În 50 g margarinã se adaugã fãinã dizolvatã în lapte, cuburile
MAGGI ºi se fierbe, amestecându-se continuu pânã se îngroaºã. Se retrage vasul
de pe foc ºi se adaugã ouã ºi sare. Ciupercile se înãbuºã în 50 g margarinã, se
adaugã sos, conopidã, piper ºi se amestecã. Compoziþia obþinutã se aºeazã în
tava unsã cu margarinã, se presarã caºcaval ras deasupra ºi se introduce la cuptor
pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: