joi, 11 decembrie 2008

Conopida gratinata

conopidã ­ 1,250 kg margarinã/unt ­ 100 g
fãinã ­ 100 g lapte ­ 300 ml
ouã ­ 1 gãlbenuº caºcaval 75g
sare dupã gust
Conopida se curãþã de cotoare ºi frunze, se spalã ºi se þine în apã rece cu
sare, dupã care se fierbe. Fãina se cerne. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade.
Oul se spalã sub jet de apã rece; se separã albuºul de gãlbenuº. Fãina dizolvatã în
150 ml lapte se toarnã peste 75 g margarinã (sau unt), amestecându­se continuu
pentru a nu se forma aglomerãri, se adaugã restul de lapte ºi se fierbe pânã se
îngroaºã. Se dã la o parte vasul de pe foc, se adaugã gãlbenuºul ºi sarea. În tava
unsã cu 25 g de margarinã (sau unt), se toarnã jumãtate din sosul obþinut, peste
care se aºeazã un strat uniform de conopidã, apoi se acoperã cu restul de sos ºi se
presarã caºcavalul ras. Tava se introduce în cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: