marți, 2 decembrie 2008

Cozonac bucovinesc

1 kg făină extra, 6 ouă, 200 g zahăr, 60 g drojdie, 500 g nucă, 2-3 linguri de
cacao, 200 g stafide, 2 fiole de esenţă de rom, coajă de lămâie, 2 g sare, 2-3
linguri de smântână, o ceaşcă de ulei, 600 ml de lapte pentru frământat
Nuca pentru umplut - 100 g apă se fierbe cu 250 g zahăr, apoi punem nuca să se
umfle, după care adăugăm cacaoa cu coaja de lămâie şi 6 albuşuri bătute spumă.
Pentru aluatul de babe (de Paşte), punem 8 gălbenuşuri la 1 kg de făină, 5 linguri
de smântână şi 100 g unt. Aluatul trebuie să fie mai gras şi frământăm timp de o
oră.

Niciun comentariu: