marți, 2 decembrie 2008

Cozonac de ciocolata cu alune

150 g ciocolată amăruie, 6 ouă, 200 g unt, 150 g făină, 150 g zahăr, 2 pachete de
vanilie, 200 g alune măcinate, o linguriţă de praf de copt, un pachet de praf de
budincă de ciocolată, 2 linguri de rom, zahăr pudră şi sare
Se rade ciocolata, apoi se bat albuşurile spumă cu puţină sare. Se face o cremă
spumoasă din unt, zahăr şi vanilie, după care se încorporează gălbenuşurile. Se
amestecă alunele, ciocolata, praful de budincă şi praful de copt, după care se
încorporează câte puţin împreună cu romul în cremă. Se pune aluatul într-o formă de
colac unsă cu unt şi se lasă la cuptor circa o oră la foc potrivit. Se lasă la răcit cel
puţin şase ore, iar la final, se pudrează cu zahăr sau se acoperă cu glazură de
ciocolată.

Niciun comentariu: