miercuri, 17 decembrie 2008

Crap rasol

Ingrediente:
800 g crap fãrã cap
1,5 kg ­ cartofi ­
50 g morcovi
50 g unt
50 g ceapã
5 ml oþet
o legãturã pãtrunjel verde ­
sare si piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se porþioneazã, se spalã si se sãreazã. Cartofii se curãþã, se
spalã, se taie cuburi si se fierb în apã rece. Morcovii si ceapa se curãþã, se spalã,
se cresteazã în sferturi. Pãtrunjelul verde se spalã si se taie mãrunt. Morcovii si
ceapa se fierb într­un litru de apã cu piper, foi de dafin si sare. Când legumele
sunt aproape fierte, se adaugã oþet si bucãþile de peste. Se fierb 5 minute.
Se serveste cald sau rece, cu unt topit si pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: