vineri, 5 decembrie 2008

Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)

­ Ingrediente:
1 kg creier de vitã
100 g ceapã ­
100 g morcovi ­ ­
25 ml oþet
300 g sos de lãmâie (à la grec)
­ 50 g lãmâie
foi de dafin, sare ºi piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Creierul se spalã, se curãþã de membranã ºi se þine în apã rece pentru
eliminarea sângelui. Ceapa, morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Lãmâia se
spalã ºi se taie felii. Se preparã sosul de lãmâie. Ceapa ºi morcovii se fierb cca 20
de minute în apã clocotitã cu sare, foi de dafin, piper ºi oþet. Se adaugã creierul ºi
se mai fierbe încã cca 20 de minute. Creierul se rãceºte în lichidul de fierbere. Se
porþioneazã pe platou. Deasupra, se toarnã sosul de lãmâie, se orneazã cu morcovi
ºi felii de lãmâie.
Se serveºte rece.

Niciun comentariu: