luni, 8 decembrie 2008

Creier de vita pane

creier de vitã ­ 800 g fãinã ­ 200 g
ouã ­ 3 bucãþi pesmet ­ 150 g
ulei 200 ml
pentru fiert creierul:
ceapã ­ 50 g morcovi ­ 100 g
foi de dafin 2
frunze piper boabe 10-15 boabe
oþet ­ 20 ml sare dupã gust
Creierul se curãþã de pieliþe într­un vas cu apã rece. Dupã curãþire, se spalã
ºi se þine în apã rece cu sare timp de 20 de minute, pentru eliminarea sângelui.
Ceapa ºi morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Ouãle se spalã, fãina ºi
pesmetul se cern. Morcovii ºi ceapa se fierb timp de 20 de minute cu piper boabe,
oþet, sare ºi foi de dafin. Spuma se îndepãrteazã. Se adaugã creierul ºi se fierb
împreunã încã 15 minute. Se lasã sã se rãceascã în apa în care a fiert. Dupã
rãcire, creierul se porþioneazã în 10 bucãþi. Fiecare bucatã se trece prin fãinã, ou
bãtut ºi pesmet. Se modeleazã în formã lunguiaþã. Se rumeneºte în ulei fierbinte.
Se serveºte cald, câte 2 bucãþi la porþie.

Niciun comentariu: