marți, 9 decembrie 2008

Crema de conopida

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
conopidã ­ 500 g ceapã ­ 100 g
lapte ­ 200 ml ouã ­ 2 gãlbenuºuri
margarinã ­ 50 g sare dupã gust
Conopida se curãþã, se spalã, se desface buchete ºi se þine în apã cu sare 10
minute Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Ouãle se trec sub jet de apã rece;
se separã gãlbenuºurile de albuºuri. Se preparã supa de oase. Ceapa se înãbuºã în
25 g margarinã cu puþinã supã de oase. Buchetele de conopidã se fierb în supa de
oase. O parte din buchete se scot din supã ºi dau de­o parte pentru servit. În supa
cu conopidã se adaugã ceapã înãbuºitã ºi se mai fierbe 5 minute. Se paseazã. În
crema obþinutã se adaugã gãlbenuºurile amestecate cu laptele. Se fierb încã 10
minute. Se adaugã bucãþi mici de margarinã.
Se serveºte cu buchetele de conopidã deasupra.

Niciun comentariu: