marți, 9 decembrie 2008

Crema din ciuperci cu carne de gaina

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de gãinã sau ciuperci
ciuperci proaspete/conservate 250 g/125 g
carne de gãinã ­ 500 g ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 50 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g margarinã ­ 50 g
lapte ­ 200 ml ouã ­ 2 gãlbenuºuri
sare dupã gust
Carnea se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi jumãtate din cantitate se taie
mãrunt. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã ºi pãstârnacul se spalã ºi se taie în sferturi
pe lungime. Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã bine ºi se taie lame. Dacã se
folosesc ciuperci din conservã, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apã
rece ºi se taie lame. Ouãle se spalã sub jet de apã rece; se separã albuºurile de
gãlbenuºuri. Carnea se fierbe în apã cu sare ºi se spumeazã. Se adaugã ceapã,
morcovi, pãtrunjel rãdãcinã ºi pãstârnac ºi se mai fierb 20 de minute. Ceapa
tocatã mãrunt ºi jumãtate din cantitatea de ciuperci se înãbuºã în 25 g margarinã
ºi puþinã supã de oase (200 g), se amestecã cu restul de supã de oase ºi se continuã
fierberea 15 minute. Dupã ce au fiert, legumele se paseazã, iar carnea se dezoseazã
ºi se taie bucãþi mici. Gãlbenuºurile se amestecã cu lapte ºi sare ºi se adaugã la
crema obþinutã, amestecând continuu. Se mai fierbe 10 minute. Se adaugã bucãþi
de margarinã.
Se serveºte fierbinte, cu bucãþi de carne ºi ciuperci deasupra.

Niciun comentariu: