marți, 9 decembrie 2008

Crema din dovlecei

dovlecei proaspeþi sau conservã ­ 400 g
supã de oase* ­ 800 ml sau 800 ml apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã
ouã ­ 1 gãlbenuº pâine albã ­ 100 g
margarinã ­ 75 g ceapã ­ 250 g
mãrar verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
Dovleceii se curãþã, se spalã, se îndepãrteazã seminþele (dacã sunt mari) ºi
se taie cuburi. Dacã se folosesc dovlecei din conservã, se îndepãrteazã lichidul ºi
se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Oul se spalã sub jet de apã
rece; se separã gãlbenuºul de albuº. Pâinea se taie cuburi; acestea se rumenesc la
cuptor stropite cu cca 25 g margarinã. Mãrarul verde se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Se preparã supa de oase. Ceapa se înãbuºã în 25 g margarinã, se adaugã
dovlecei ºi supã de oase, se fierbe ºi se paseazã. Gãlbenuºul de ou se amestecã cu
lapte, se adaugã la cremã ºi se fierb cca 5 minute.
Se adaugã mãrar verde ºi sare. Se serveºte fierbinte, cu crutoane de pâine ºi
25 g margarinã (1 cubuleþ).

Niciun comentariu: