marți, 9 decembrie 2008

Crema din legume

supã de oase* ­ 1,3 l sau 1,3 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
lapte ­ 100 ml ouã ­ 1 gãlbenuº
unt/margarinã ­ 50 g morcovi ­ 100 g
cartofi ­ 300 g varzã albã ­ 100 g
conopidã ­ 100 g ceapã ­ 100 g
þelinã rãdãcinã ­ 50 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 50 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 50 g
Ceapa, morcovii, þelina, pãtrunjelul rãdãcinã ºi pãstârnacul se curãþã, se spalã
ºi se taie mãrunt. Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Varza albã se spalã
ºi se taie felii. Conopida se spalã ºi se desface bucheþele. Oul se spalã sub jet de
apã rece; se separã albuºul de gãlbenuº. Pâinea se taie cuburi, se rumeneºte la
cuptor ºi se stropeºte cu margarinã. Se preparã supa de oase ºi se fierbe împreunã
cu morcovii, þelina, ceapa, pãtrunjelul ºi pãstârnacul. Când legumele sunt aproape
fierte, se adaugã cartofii; se paseazã ºi se mai fierb 5 minute. În crema obþinutã
se adaugã gãlbenuºul amestecat cu lapte ºi se continuã fierberea cca 5 minute.
Deasupra se adaugã bucãþi mici de unt.
Se serveºte fierbinte, cu crutoane deasupra.

Niciun comentariu: