marți, 9 decembrie 2008

Crema din morcovi

supã de oase* ­ 1 l sau 1 l apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã
lapte ­ 100 ml
ouã ­ 1 gãlbenuº pâine albã ­ 100 g
margarinã/unt ­ 50 g morcovi ­ 400 g
ceapã ­ 100 g sare dupã gust
Morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã, se
taie mãrunt ºi se opãreºte; se îndepãrteazã apa. Pâinea albã se taie cuburi. Oul se
spalã sub jet de apã rece; se separã albuºul de gãlbenuº. Laptele se fierbe. Se
preparã supa de oase, care se fierbe laolaltã cu morcovii ºi ceapa. Când legumele
sunt fierte, se paseazã. Crema obþinutã se fierbe 5 minute, dupã care se adaugã
gãlbenuºul amestecat cu lapte ºi sare. Se mai fierbe 5 minute. Deasupra, se adaugã
bucãþi de margarinã.
Se serveºte fierbinte, cu crutoane.

Niciun comentariu: