marți, 9 decembrie 2008

Crema din telina

þelinã rãdãcinã ­ 400 g ceapã ­ 50 g
supã de oase* ­ 100 g lapte ­ 100 ml
ouã ­ 1 gãlbenuº pâine albã ­ 100 g
sare dupã gust
Þelina se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie
felii ºi se opãreºte; se îndepãrteazã apa. Oul se spalã sub jet de apã rece; se separã
albuºul de gãlbenuº. Pâinea se taie cuburi mici, care se stropesc cu margarinã ºi
se rumenesc la cuptor. Se preparã supa de oase. Ceapa se înãbuºã în 25 g margarinã
ºi puþinã supã. Þelina se fierbe în supã de oase ºi sare. Se paseazã ºi se adaugã
oul amestecat cu lapte ºi sare. Se amestecã continuu pentru a nu se lipi. Se fierb
cca 5­7 minute. Se adaugã bucãþi mici de margarinã pentru a nu se forma crustã.
Se serveºte fierbinte, cu crutoane deasupra.

Niciun comentariu: