duminică, 7 decembrie 2008

Crochete din ciuperci cu smantana

Ingrediente:
700 g ciuperci proaspete sau 500 g conservã ­
250 g pesmet ­
200 g fãinã
­ 250 ml ­ ulei
6 ouã
500 g smântânã ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare ºi piper

Mod de preparare:
Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã ºi se taie lame. Dacã se folosesc
ciuperci conservã, acestea se scurg de lichid ºi se taie lame. Pãtrunjelul se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Pesmetul ºi fãina se
cern. Ciupercile se înãbuºã în 50 ml ulei, se adaugã pãtrunjelul verde, sare ºi
piper.
Compoziþia de crochete: fãina se dizolvã în 150 ml apã clocotitã, 50 ml ulei
ºi sare, amestecându­se continuu pentru a nu se forma cocoloaºe. Compoziþia se
rãceºte ºi, treptat, se adaugã ouã. Se pun ciupercile înãbuºite. Compoziþia se
împarte în bucãþi egale (2­-3 bucãþi la porþie) ºi se modeleazã crochete lungi de
2-­3 cm. Crochetele se trec prin fãinã, ou, pesmet ºi se prãjesc în ulei.
Se servesc calde, cu smântânã deasupra.

Niciun comentariu: