luni, 8 decembrie 2008

Crochete din creier cu sos tartar

creier ­ 600 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
ulei ­ 200 ml fãinã ­ 100 g
ouã ­ 3 bucãþi pesmet ­ 200 g
sos tartar - 200 g sare ºi piper dupã gust
Creierul se spalã, se curãþã de pieliþe ºi se þine 20 de minute în apã rece cu
sare, pentru eliminarea sângelui, dupã care se pune la fiert în apã cu sare. Dupã
fierbere se scurge de apã, se rãceºte ºi se taie bucãþi. Ouãle se spalã. Fãina ºi
pesmetul se cern. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Se preparã sosul
tartar. Creierul se pipereazã, se trece prin pãtrunjel verde, se modeleazã în formã
de crochete, care se dau prin fãinã, ou, pesmet ºi se rumenesc în ulei fierbinte.
Se servesc calde, cu sos.

Niciun comentariu: