luni, 8 decembrie 2008

Crochete din sunca

ºuncã presatã ­ 200 g ulei ­ 300 ml
fãinã ­ 150 g pesmet ­ 50 g
caºcaval ­ 100 g ouã ­ 3 bucãþi
sare ºi piper dupã gust
ªunca se taie cuburi mici. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Ouãle se
spalã. Fãina ºi pesmetul se cern. Uleiul (50 ml) se fierbe în cca 100 ml apã cu
sare; când fierbe, se adaugã 100 g fãinã, se amestecã repede ºi se lasã sã se
rãceascã puþin. În aceastã compoziþie se adaugã caºcavalul ras, ºunca, 2 ouã ºi
piperul mãcinat. Se formeazã crochete, care se trec prin restul de fãinã, 1 ou,
pesmet ºi se rumenesc în 250 ml ulei.
Se servesc calde.

Niciun comentariu: