joi, 11 decembrie 2008

Dovlecei cu sos de lamaie (a la grec)

dovlecei proaspeþi/conservã ­ 1 kg/500 g ceapã ­ 75 g
lãmâie/sare de lãmâie ­ 50g/1g ulei ­ 50 ml
mãrar verde ­ 1 legãturã fãinã ­ 20 g
1 cub MAGGI de gãinã arpagic ­ 200 g
sare dupã gust
Dovleceii proaspeþi se curãþã de coajã ºi seminþe, se spalã ºi se taie bucãþi
lungi de 5­6 cm. Când se folosesc dovleceii din conservã, se scurg de lichid ºi se
taie bucãþi. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Fãina se cerne. Arpagicul
se spalã, se opãreºte, se curãþã ºi se spalã din nou cu apã rece. Mãrarul verde se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Lãmâia se spalã ºi se extrage sucul. Ceapa se
înãbuºã în 25 ml ulei cu 50 ml apã. Se adaugã fãinã dizolvatã în 50 ml apã rece,
dovleceii, cubul MAGGI ºi se continuã înãbuºirea 5 minute, adãugându­se 1 l de
apã fiartã. Arpagicul se înãbuºã în 25 ml ulei cu 50 ml apã, se adaugã peste
dovlecei ºi se fierb împreunã. Se adaugã mãrar verde ºi suc de lãmâie.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: