joi, 11 decembrie 2008

Dovlecei gratinati

dovlecei proaspeþi/conservã ­ 1,2 kg/800 g
fãinã ­ 75 g mãrar verde ­ 1 legãturã
ouã ­ 2 bucãþi caºcaval ­ 100 g
smântânã ­ 100 g lapte ­ 500 ml
margarinã ­ 100 g sare dupã gust
1/2 cub MAGGI de gãinã
Dovleceii proaspeþi se curãþã de coajã ºi seminþe, se spalã, se taie cuburi ºi
se introduc în apã cu sare, dupã care se fierb ºi se scurg. (Dacã se folosesc dovlecei
din conservã, se scurg de lichid ºi se spalã sub jet de apã rece). Mãrarul verde se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Fãina
se cerne, se dizolvã în 100 ml lapte, se înãbuºã în 75 g margarinã, se adaugã
restul de lapte ºi jumãtatea de cub MAGGI, se amestecã continuu pentru a nu se
forma aglomerãri ºi se fierbe 5 minute. Se dã la o parte vasul de pe foc, se adaugã
ouã, sare, dovlecei, mãrar verde, smântânã ºi jumãtate din caºcavalul ras. Se
amestecã pentru uniformizare. Într­o tavã unsã cu 25 g de margarinã, se aºeazã
compoziþia de dovlecei, se niveleazã, se presarã caºcaval ras ºi se introduce la
cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: