luni, 8 decembrie 2008

Drob din maruntaie de porc

Ingrediente:
300 g ficat de porc ­ ­
600 g plãmâni de porc
300 g limbã de porc ­
150 g splinã de porc
­ 150 ml ulei ­
200 g ceapã
­100 g fãinã
4 ouã
1 legãturã pãtrunjel verde ­
1 legãturã­ mãrar verde
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Ficatul, plãmânii, limba, splina de porc se spalã si se fierb în apã clocotitã
cu sare, îndepãrtându­se spuma de câte ori este cazul. Dupã fierbere se scurg de
lichid, se rãcesc si se dau prin masina de tocat. Ceapa se curãþã, se spalã si se
toacã mãrunt, apoi se opãreste. Dupã ce s­a rãcit puþin, se scurge de apã. Ouãle se
spalã, fãina si pesmetul se cern. Mãrarul se spalã si se toacã mãrunt. Pãtrunjelul
se spalã si se taie mãrunt. Compoziþia de organe se înãbusã în ulei cu puþinã apã,
laolaltã cu ceapa. Se rãceste, dupã care se amestecã cu piper, sare, pãtrunjel si
mãrar. Compoziþia formatã se porþioneazã, apoi fiecare bucatã se trece prin ou si
fãinã. Se rumenesc în ulei.
Se servesc calde sau reci.

Niciun comentariu: