joi, 11 decembrie 2008

Fasole batuta

fasole boabe 400g ulei 100ml
ceapã ­ 400 g usturoi ­ 30 g
sare dupã gust
Fasolea boabe se alege de impuritãþi, se spalã ºi se lasã în apã rece 12 ore.
Ceapa se curãþã, se spalã, se taie peºtiºori. Usturoiul se curãþã, se piseazã cu sare,
se adaugã sare, puþinã apã fiartã sau supã ºi se strecoarã. Fasolea se fierbe în apã.
Dupã primele clocote apa se schimbã ºi se înlocuieºte cu o alta fiartã în care s­a
introdus sare ºi se continuã fierberea. Dupã ce fasolea a fiert, se scurge de apã, se
lasã sã se rãceascã ºi se dã prin maºina de tocat cu sitã deasã sau se bate la robot,
obþinându­se o pastã. Se adaugã mujdei de usturoi, 50 ml ulei ºi se continuã
baterea pentru omogenizare. Ceapa se prãjeºte în 50 ml ulei pânã ce ajunge galben
auriu. Fasolea se serveºte cu ceapã prãjitã deasupra.
Se serveºte caldã.

Niciun comentariu: