joi, 11 decembrie 2008

Fasole verde cu smantana(ardeleneasca)

fasole verde proaspãtã/conservã ­ 900 g/500 g
ulei ­ 50 ml ceapã ­ 100 g
fãinã ­ 25 g oþet ­ 10­15 ml
zahãr ­ 5 g smântânã ­ 100 g
boia de ardei dulce ­ 10 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare dupã gust
Fasolea verde proaspãtã se curãþã, se spalã, se fierbe în apã cu sare, se scurge;
lichidul de fierbere se pãstreazã. Dacã se foloseºte fasole din conservã, aceasta
se spalã sub jet de apã rece, dupã ce s­a scurs lichidul. Ceapa se curãþã, se spalã,
se taie mãrunt. Pãtrunjelul verde se spalã, se taie mãrunt. Fãina se cerne. Ceapa
se înãbuºã în ulei cu 50 ml lichid în care a fiert fasolea, se adaugã boia de ardei
dulce ºi fãinã dizolvatã în 100 ml din acelaºi lichid rece ºi se fierb 10 minute. Se
pune fasole, zahãr, oþet, sare, continuând fierberea 5 minute. Se retrage vasul de
pe foc ºi se adaugã smântânã ºi jumãtate din cantitatea de pãtrunjel verde.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: