luni, 8 decembrie 2008

Ficat Lyonez

ficat de porc ­ 1 kg ceapã ­ 400 g
unturã/ulei ­ 200 g (ml) fãinã ­ 100 g
cartofi ­ 1 kg pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper
Ficatul se spalã ºi se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie felii
subþiri. Cartofii se curãþã, se spalã, se taie cuburi ºi se fierb în apã cu sare.
Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Bucãþile de ficat se trec prin fãinã ºi
se rumenesc în 100 g unturã sau ulei. Dupã prãjire, bucãþile se trec într­un vas
separat. În grãsimea rãmasã se adaugã apã (300 ml), piper, sare ºi se fierbe 10
minute, apoi se strecoarã peste bucãþile de ficat. Ceapa se înãbuºã în 100 g unturã
sau ulei ºi, la servire, se adaugã peste ficat.
Preparatul se serveºte cald, cu garniturã de cartofi natur peste care s­a presãrat
pãtrunjel verde.

Niciun comentariu: