joi, 11 decembrie 2008

Friganele cu mazare

mazãre verde proaspãtã ­ 800 g
unt ­ 75 g zahãr ­ 25 g
lapte ­ 150 ml pâine albã ­ 200 g
ouã ­ 2 bucãþi mãrar verde ­ 1 legãturã
ulei 75ml
Pâinea albã se curãþã de coajã ºi se taie felii. Mazãrea proaspãtã se curãþã, se
spalã, se introduce în apã cu sare, se fierbe ºi se scurge. Mãrarul verde se spalã,
se taie mãrunt. Ouãle se spalã sub jet de apã rece, se sparg într­un vas ºi se bat cu
telul. Mazãrea se înãbuºã în unt cu 50 ml apã, se adaugã sare, zahãr, jumãtate din
cantitatea de mãrar verde, continuându­se fierberea. Feliile de pâine se înmoaie
în lapte, se storc puþin, se trec prin ou cu sare ºi se prãjesc în ulei înfierbântat.
Se serveºte cald, cu mãrar verde deasupra.

Niciun comentariu: