duminică, 28 decembrie 2008

Friptura breze din carne de pui cu ciuperci

­500 g ciuperci proaspete sau 250 g conservã
800 g carne de pui
100 ml ulei
50 g morcovi
25 g pãtrunjel
50 g rãdãcinã þelinã rãdãcinã ­
50 g ceapã
10g usturoi
1kg cartofi
50 ml vin alb
­ 1 legãturã pãtrunjel verde
1/2 cub MAGGI de ciuperci sare dupã gust

Mod de preparare:
Puiul se curãþã, se trece prin flacãrã, se spalã si se porþioneazã. Morcovii,
pãtrunjelul rãdãcinã, ceapa si þelina se curãþã, se spalã si se taie felii. Ciupercile
proaspete se curãþã, se spalã si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid si
se taie lame). Usturoiul se curãþã si se piseazã cu sare. Cartofii se spalã, se curãþã,
se spalã din nou si se taie felii. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã si se taie
mãrunt. Bucãþile de pui se înãbusã în 50 ml ulei si 50 ml apã. Se adaugã morcovi,
ceapã, þelinã, pãtrunjel rãdãcinã, 1/2 cub MAGGI, piper, 250 ml apã fiartã si se
continuã înãbusirea într­un vas acoperit, pânã ce carnea si legumele sunt fierte.
Separat, se înãbusã ciupercile în 25 ml ulei si 50 ml apã, se adaugã sare si piper
dupã gust. Cartofii se înãbusã în 25 ml ulei si 50 ml apã, apoi se adaugã peste
ciuperci. Sosul rezultat din fierberea cãrnii cu legume se paseazã peste cartofi si
ciuperci si se fierbe 15 minute. Se adaugã mujdei de usturoi, vin, 1 legãturã de
pãtrunjel verde, bucãþile de carne si se continuã fierberea încã 5 minute.
Se serveste cald, cu pãtrunjel verde deasupra si cartofi natur.

Niciun comentariu: