duminică, 28 decembrie 2008

Friptura din carne de pui cu sos de legume

Ingrediente:
800 g carne de pui
25 g pastã de tomate
50 g morcovi
50 g þelinã rãdãcinã
50 g pãtrunjel rãdãcinã
50 ml ulei
sare dupã gust

Mod de preparare:
Morcovii, þelina si pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã, se taie felii. Puiul
se curãþã, se trece prin flacãrã si se spalã. Pasta de tomate se dilueazã în 25 ml
apã. Puiul se aseazã în tavã împreunã cu morcovi, þelinã rãdãcinã, pãtrunjel
rãdãcinã, se adaugã ulei, 100 ml apã, sare dupã gust si se introduce tava la cuptor
pentru a se frige puiul. Dupã ce s­a fript, puiul se scoate separat, se rãceste si se
porþioneazã. Sosul rezultat se paseazã, se adaugã pastã de tomate, 400 ml apã
fiartã si se mai fierbe 8­-10 minute.
Se serveste cald, cu sos si diferite garnituri.

Niciun comentariu: