duminică, 28 decembrie 2008

Friptura din carne de pui cu sos tomat

Ingrediente:
800 g carne de pui
50 ml ulei
25 g pastã de tomate
1 g cimbru
­25 ml vin alb
15 g fãinã
­25 g usturoi
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Puiul se trece prin flacãrã, se spalã si se sãreazã. Usturoiul se curãþã, se
spalã si se piseazã cu sare. Fãina se cerne. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml
apã. Puiul se aseazã într­o tavã cu ulei si 50 ml apã si se introduce la cuptor. Când
puiul este fript, se scoate pe un platou si se porþioneazã. În sosul rãmas se adaugã
fãinã dizolvatã în 25 ml apã rece, cimbru, piper si 125 ml apã fiartã; se fierbe cca
10 minute, dupã care se strecoarã. Spre sfârsitul fierberii, se adaugã vin.
Se serveste cald, cu sos.

Niciun comentariu: