luni, 8 decembrie 2008

Galuste din cartofi

­Ingrediente:
1 kg cartofi ­
100 g fãinã
2 ouã ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
1 l apã
­sare dupã gust

Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se decojesc si se spalã din nou. Jumãtate din ei se pun
într­un vas, se acoperã cu apã si se pun deoparte. Restul se taie bucãþi mari, se
acoperã cu apã sãratã si se fierb 20 de minute. Se scurg de apã si se paseazã.
Cartofii cruzi se sau prin rãzãtoare si apoi se storc într­un tifon. Pãtrunjelul verde
se spalã si se toacã mãrunt. Totul se amestecã bine cu ouãle si fãina. Se fac
gãluste groase de cca 4 cm. Se fierb în apã cu sare aproximativ 30 de minute. Se
scot din apã si se lasã la scurs.
Preparatul se serveste cald, cu unt topit deasupra.

Niciun comentariu: