miercuri, 17 decembrie 2008

Ghiveci cu crap

crap fãrã cap ­ 700 g morcovi ­ 100 g
ceapã ­ 50 g cartofi ­ 400 g
þelinã rãdãcinã ­ 50 g ulei ­ 100 ml
pastã de tomate ­ 50 g mazãre conservã ­ 100 g
fasole verde conservã ­ 100 g ardei gras proaspãt ­ 150 g
roºii proaspete/conservã ­ 200 g/100 g ghiveci conservã ­ 150 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã usturoi ­ 10 g
piper, sare ºi cimbru dupã gust vin alb ­ 50 ml
Crapul se porþioneazã, se spalã ºi se sãreazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie felii. Morcovii ºi þelina se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Cartofii se spalã,
se curãþã ºi se taie cuburi. Ardeiul se spalã ºi se taie fâºii. Roºiile proaspete se
curãþã, se opãresc, se decojesc ºi se taie felii. Mazãrea ºi fasolea verde se scurg
de lichid, se trec prin jet de apã rece. Pãtrunjelul verde ºi usturoiul se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Ceapa, morcovii
ºi þelina se înãbuºã în ulei ºi 100 ml apã; se adaugã cartofi ºi ardei gras. Peste
legumele înãbuºite se adaugã pastã de tomate ºi 150 ml apã fiartã. Legumele se
aºeazã într­o tavã, se adaugã fasole verde, mazãre, jumãtate din cantitatea de
roºii, ghiveci conservã, cimbru, piper ºi usturoi. Bucãþile de crap se aºeazã
deasupra, ornate cu o felie de roºie. Tava se introduce în cuptor pentru cca 15
minute, la foc potrivit. Spre sfârºitul fierberii se adaugã vin.
Se serveºte rece, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: