joi, 18 decembrie 2008

Gnoki florentin

lapte 700ml griº ­ 150 g
fãinã ­ 70 g ouã ­ 2 bucãþi
caºcaval ­ 100 g margarinã ­ 150 g
pesmet 30g spanac 1kg
sare dupã gust
Spanacul se curãþã, se spalã în mai multe ape reci, se opãreºte în apã clocotitã
cu sare, se scurge ºi se taie mãrunt. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade.
Ouãle se spalã. Spanacul se înãbuºã în 75 g margarinã în 500 ml lapte, se adaugã
griº sub formã de ploaie ºi se amestecã continuu. Dupã ce se rãceºte, se adaugã
ouãle ºi se amestecã. Din 75 g margarinã, fãinã dizolvatã în 100 ml apã rece, sare
ºi 200 ml lapte se preparã un sos, care se fierbe cca 5 minute. Sosul se toarnã în
tava unsã cu margarinã ºi tapetatã cu compoziþia de griº, se presarã caºcaval ras
ºi se introduce la cuptor 10 minute.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: