joi, 18 decembrie 2008

Gnoki gratinati

200 g fãinã
100 g­ caºcaval ­
400 ml lapte
3 ­ ouã ­
50ml ulei
30g pesmet
100 g margarinã ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Ouãle se spalã. Cascavalul se curãþã de coajã si se rade. Laptele se fierbe si
se rãceste. Într­un vas se fierb cca 200 ml lapte cu sare si ulei. Când dã în clocot
se adaugã 100 g fãinã, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se
retrage vasul de pe foc, se rãceste puþin, se adaugã 2 ouã si se amestecã bine. Din
aceastã compoziþie se formeazã batoane de cca 3 cm lungime, care se fierb într­un
vas cu apã clocotitã si sare cca 15 minute. Se preparã un sos alb din 75 g margarinã,
fãinã si lapte, la care se adaugã un ou si sare. Acest sos se amestecã cu 75 g
cascaval ras si gnoki. Compoziþia obþinutã se aseazã în tava unsã cu margarinã si
tapetatã cu pesmet. Deasupra se presarã cascaval ras si se gratineazã la cuptor.
Se serveste caldã, tãiatã dreptunghiular.

Niciun comentariu: