miercuri, 17 decembrie 2008

Gogosari cu orez si ochiuri

supã de oase ­ 500 ml sau 500 ml apã ºi 1 cub MAGGI de vitã
gogoºari ­ 1 kg orez ­ 150 g
ceapã ­ 100 g unturã/ulei ­ 150 g (ml)
ouã ­ 5 bucãþi pastã de tomate ­ 50 g
oþet ­ 10 ml pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust
Gogoºarii se spalã, se prãjesc în 75 g unturã sau ulei, se curãþã de pieliþe,
cotoare ºi seminþe. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Orezul se alege de
impuritãþi, se spalã ºi se fierbe. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle
se spalã sub jet de apã rece. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml supã de oase.
Ceapa ºi orezul se înãbuºã în unturã sau ulei ºi se adaugã pastã de tomate, supã
de oase, sare dupã gust ºi se fierb. Se introduc la cuptor dupã ce au fiert. La
orezul fiert se adaugã 1 legãturã de pãtrunjel verde, piper dupã gust, se amestecã
pentru omogenizare, se rãceºte; gogoºarii se umplu cu compoziþia de orez. Ouãle
se sparg pe rând într­un vas cu apã clocotitã, sare ºi oþet. Când sunt gata se scot,
se þin în apã rece, se aºeazã deasupra gogoºarilor umpluþi cu orez ºi se adaugã
restul de pãtrunjel.
Se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: