luni, 8 decembrie 2008

Gogosi din cartofi

Ingrediente:
­700 g cartofi
150 g fãinã ­
3 ouã ­
300 ml ulei ­
sare ºi piper

Mod de preparare:
Cartofii se spalã ºi se introduc în apã cu sare. Se fierb, se scurg, se rãcesc, se
curãþã de coajã ºi se dau prin maºina de tocat. Ouãle se spalã sub jet de apã rece.
Fãina se cerne. Uleiul (100 ml) se amestecã cu o cantitate dublã de apã ºi se
fierbe. Se adaugã 100 g fãinã. Se continuã fierberea 3­4 minute. Se rãceºte, se
adaugã ouã, unul câte unul, ºi se amestecã pentru omogenizare. Se adaugã cartofii,
sarea ºi piperul. Din aceastã compoziþie se modeleazã bucãþi rotunde de cocã,
folosind fãina, care apoi se pun în ulei încins.
Se servesc calde.

Niciun comentariu: