joi, 11 decembrie 2008

Iahnie de cartofi cu ciuperci

cartofi 1kg ciuperci conservã ­ 150 g
ceapã ­ 400 g pastã de tomate ­ 50 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã mãrar verde ­ 1 legãturã
ulei 100ml 2 cuburi MAGGI de ciuperci
sare ºi piper dupã gust
Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Ciupercile conservã se scurg de
lichid, se trec prin jet de apã rece ºi se scurg din nou. Ceapa se curãþã, se spalã, se
taie mãrunt. Pãtrunjelul ºi mãrarul se spalã, se taie mãrunt. Pasta de tomate se
dilueazã în 100 ml apã. În 100 ml ulei ºi 100 ml apã se înãbuºã ceapa, apoi se
adaugã cuburile MAGGI ºicartofii; se continuã fierberea. Când cartofii s­au
pãtruns, se adaugã ciupercile ºi pasta de tomate; se mai fierbe cca 7­-8 minute. Se
adaugã sare ºi piper dupã gust. La sfârºit, se adaugã pãtrunjel verde tocat.
Se serveºte cald sau rece, cu mãrar verde deasupra.

Niciun comentariu: