joi, 11 decembrie 2008

Iahnie de cartofi

cartofi 1,3kg ulei 100ml
pastã de tomate ­ 30 g ceapã ­ 400 g
boia de ardei dulce ­ 2 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare dupã gust
Cartofii se curãþã, se spalã, se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie
mãrunt. Pãtrunjelul verde se spalã, se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în
100 ml apã. Cartofii se înãbuºã în 250 ml apã ºi 75 ml ulei ºi se aºeazã pe un
platou. În 25 ml ulei ºi 50 ml apã se înãbuºã ceapã în care s­a adaugat boia de
ardei ºi 500 ml apã. Se fierb 5-­7 minute, apoi se adaugã cartofii ºi se continuã
fierberea. Spre sfârºit, se pune pastã de tomate, se presarã sarea ºi se mai fierbe 5
minute. Se ia vasul de pe foc ºi se adaugã pãtrunjel verde.
Se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: