duminică, 7 decembrie 2008

Iahnie de ciuperci

Ingrediente:
700 g ciuperci proaspete sau 500 g ciuperci conservã ­
100 ml ulei ­
250 g ceapã­
50 ml ­ vin alb
1 legãturã pãtrunjel verde ­
1 bucatã­ lãmâie
100 g pastã de tomate ­
sare
1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare:
Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã în mai multe ape, se scurg ºi se taie
lame. Dacã se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid, se trec
prin jet de apã rece ºi se taie lame. Ceapa ºi pãtrunjelul se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã. Lãmâia se taie felii. Ciupercile se înãbuºã
în ulei cu 50 ml apã, dupã care se pun ceapa, pasta de tomate, pãtrunjelul verde,
jumãtatea de cub MAGGI, sarea, piperul ºi apa necesarã fierberii. Spre sfârºit, se
adaugã vin.
Se serveºte cald, cu decor de felii de lãmâie ºi pãtrunjel verde.

Niciun comentariu: