vineri, 5 decembrie 2008

Icre de crap sau stiuca

Ingrediente:
125 g icre
400 ml ulei
­150 ml sifon
70 g lãmâie sau 3 g sare de lãmâie
­50 g mãsline
200 g ceapã ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Icrele se trec printr-o sitã rarã pentru a se curãþa de pieliþe. Jumãtate de
lãmâie se spalã, iar restul se taie felii. (Dacã se foloseºte sare de lãmâie, aceasta
se dizolvã în apã.) Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie fin. Mãslinele se spalã, se
scot sâmburii ºi se taie pentru decor. Icrele se amestecã cu sarea, piperul ºi se bat
cu telul; se adaugã ulei, puþin câte puþin, continuând baterea. Când încep sã se
întãreascã, se pune sifon. Spre final, se adaugã sucul de lãmâie (sau sarea de
lãmâie).
Se serveºte rece, cu ceapã separat.

Niciun comentariu: