vineri, 5 decembrie 2008

Icre tarama

Ingrediente:
100 g icre tarama
25 g gris sau pâine albã
300 ml ulei
60 g lãmâie sau 2 g sare de lãmâie
­200 g ceapã
50 g mãsline
50 ml sifon

Grisul se fierbe în apã si se rãceste.( Dacã se foloseste pâine, aceasta se
înmoaie în apã, dupã care se stoarce bine.) Ceapa se curãþã, se spalã si se taie fin.
Lãmâia se spalã si se stoarce. (Sarea de lãmâie se dizolvã în apã.) Mãslinele se
spalã, se scot sâmburii si se taie în forme diferite pentru decor. Icrele si grisul se
bat cu telul, turnându­se treptat uleiul, puþin câte puþin. Se adaugã sifon, suc de
lãmâie si se amestecã continuu pentru omogenizare.
Se serveste rece, cu ceapã separat.

Niciun comentariu: