duminică, 28 decembrie 2008

Jigo (pulpa) de berbec cu fasole boabe

1,2 kg pulpã de berbec ­
250 g­ fasole boabe
25 g usturoi ­ ­
100 g ceapã
25 g morcovi ­
25 g pãtrunjel rãdãcinã
100 g unturã ­
1 g boia de ardei dulce ­
50 g pastã de tomate ­ ­
3-­4 frunze foi de dafin
1 g cimbru
sare si piper boabe dupã gust
pãtrunjel si mãrar verde ­ câte o legãturã

Mod de preparare:
Usturoiul se curãþã, se spalã si se taie felii. Ceapa se curãþã, se spalã: 50 g se
taie mãrunt, iar 50 g rãmâne întreagã. Morcovii si pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã,
se spalã si se taie felii. Fasolea se alege de impuritãþi, se spalã, se lasã în apã rece
12 ore. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Pãtrunjelul si mãrarul verde se
spalã si se taie mãrunt. Carnea se spalã, se scoate osul în exces si se împãneazã
cu usturoi. Carnea se aseazã într­o tavã unsã cu 75 g unturã, se adaugã ceapã
întreagã, morcovi, pãtrunjel rãdãcinã si se frige. Se stropeste din când în când cu
jiul format. Fasolea se pune la fiert în apã, iar dupã primele clocote se îndepãreazã
apã, se înlocuieste cu o alta fierbinte; se adaugã sare si se fierbe în continuare.
Ceapa tãiatã mãrunt se înãbusã în 25 g unturã cu 25 ml apã, se pune pastã de
tomate, boia de ardei, 250 g supã de la fasole si se fierb 5 minute. Sosul obþinut
se adaugã la fasole, împreunã cu foi de dafin, cimbru, piper si se fierb 10 minute.
Carnea de jigo se desoseazã si se taie în 10 felii.
Se serveste caldã, cu pãtrunjel verde deasupra.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ms pt reteta