joi, 11 decembrie 2008

Legume asortate gratinate

cartofi 600g morcovi 350g
mazãre verde proaspãtã ­ 150 g margarinã/unt ­ 100 g
fasole verde proaspãtã ­ 150 g fãinã ­ 50 g
lapte ­ 200 ml ouã ­ 2 bucãþi
caºcaval ­ 50 g sare ºi piper dupã gust
Cartofii se spalã, se fierb în coajã în apã cu sare, se scurge lichidul, se curãþã
de coajã ºi se taie cuburi. Morcovii se curãþã, se spalã, se taie cuburi, se introduc
în apã cu sare, se fierb ºi se scurg de lichid. Mazãrea ºi fasolea verde se curãþã, se
spalã, se fierb în apã cu sare ºi se scurg de lichid. Fasolea se taie bucãþi mici.
Fãina se cerne. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Caºcavalul se curãþã de coajã
ºi se rade. În 75 g margarinã (sau unt) încãlzitã se adaugã fãinã dizolvatã în lapte
rece ºi se fierbe pânã se îngroaºã. Se amestecã continuu pentru a nu se forma
aglomerãri. În compoziþia obþinutã se adaugã, cartofi, morcovi, fasole, mazãre,
ouã, sare ºi piper dupã gust ºi se amestecã pentru omogenizare. Într­o tavã unsã
cu margarinã (sau unt) se aºeazã compoziþia din legume, se niveleazã suprafaþa,
se presarã caºcaval ras ºi se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: