luni, 8 decembrie 2008

Mamaliga cu branza si oua la cuptor

mãmãligã fiartã ­ 1 kg ouã ­ 5 bucãþi
brânzã telemea ­ 300 g unt ­ 100 g
caºcaval ­ 100 g sare dupã gust
Brânza se spalã ºi se rade. Ouãle se spalã, caºcavalul se curãþã de coajã ºi se
rade. Se preparã mãmãliga. În tava unsã cu unt (50 g) se aºeazã un strat de
mãmãligã ºi un strat de brânzã rasã. Operaþiunea se repetã de douã ori, în aºa fel
încât deasupra sã fie tot mãmãligã. Cu ajutorul unui polonic, în ultimul strat se
fac 5 gãuri în care se aºeazã câte un ou ºi 10 g de unt. Se presarã caºcaval ras ºi
se introduce la cuptor, unde se lasã 5 minute pentru gratinare.
Preparatul se serveºte cald.

Niciun comentariu: