miercuri, 17 decembrie 2008

Marinata cu crap

­700 g crap fãrã cap ­
100 ml ulei
50 g morcovi ­
50 g ceapã ­
­100 g pastã de tomate
25 g oþet ­
2 frunze foi de dafin ­
25 g lãmâie ­
30 g fãinã ­
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Pestele se curãþã, se spalã si se taie în 5 bucãþi. Ceapa se curãþã, se spalã si se
taie felii. Morcovii se curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã
în 100 ml apã. Lãmâia se spalã si se taie rondele. Bucãþile de peste se introduc în
cuptor într­o tavã cu 50 ml ulei si 100 ml apã. Se adaugã pastã de tomate, fãinã
dizolvatã în 50 ml apã rece, piper, oþet, sare, foi de dafin si 500 ml apã fiartã. Se
fierb cca 15 minute. Sosul obþinut se paseazã peste bucãþile de peste si se fierb
încã 10 minute.
Se serveste rece, cu decor din rondele de lãmâie.

Niciun comentariu: