miercuri, 17 decembrie 2008

Marinata cu stavrid

1 kg stavrid cu cap
100g ulei
100 g þelinã rãdãcinã ­
100 g morcovi ­
50 g fãinã ­
50 g ceapã ­
2 frunze foi de dafin ­
100 g pastã de tomate
­15 ml oþet
50 ml vin alb ­
50 glãmâie ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Stavridul se curãþã, se înlãturã capul, se spalã si se scurge de apã. Ceapa,
morcovii si þelina rãdãcinã se curãþã, se spalã si se taie felii. Pãtrunjelul verde se
curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în apã. Lãmâia se
spalã si se taie felii. Pestele se sãreazã, se pipereazã si se aseazã într­o tavã cu 50
ml ulei si 50 ml apã si se înãbusã la cuptor cca 10 minute. Separat, se înãbusã
morcovii, ceapa si þelina în 50 ml ulei si 50 ml apã, se adaugã fãinã dizolvatã si
pastã de tomate diluatã, oþet, sare, foi de dafin, apa necesarã si se fierb cca 15
minute. Când legumele sunt fierte, se paseazã. Sosul obþinut se toarnã peste peste,
împreunã cu vin si 1 din legãtura de pãtrunjel verde. Preparatul se introduce la
cuptor cca 10 minute.
Se serveºte rece, cu pãtrunjel verde deasupra ºi rondele de lãmâie.

Niciun comentariu: