joi, 11 decembrie 2008

Mazare verde cu smantana

mazãre verde proaspãtã/conservã ­ 800 g/500 g
fãinã ­ 100 g ulei ­ 100 ml
ceapã ­ 100 g zahãr ­ 100 g
sare dupã gust
Mazãrea proaspãtã se curãþã, se spalã, se introduce în apã cu sare ºi se fierbe.
(Dacã se foloseºte mazãre din conservã, se scurge lichidul ºi se spalã sub jet de apã
rece). Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt, apoi se înãbuºã în ulei cu 100 ml
apã. Se adaugã fãinã dizolvatã în 100 ml apã rece ºi se continuã fierberea, amestecând
continuu pentru a nu se forma aglomerãri. Se adaugã mazãre, sare, zahãr, smântânã,
50 ml lichid în care a fiert mazãrea ºi se continuã fierberea încã 10 minute.
Se serveºte caldã.

Niciun comentariu: